Banner

Warning: Attempt to modify property of non-object in /home/deb30443/domains/trekpaarden.eu/public_html/components/com_jomcomment/mambots.php on line 143
Nederland
Leuke en nuttige paarden links plaatsen we hier.
Toon # 
# Weblink Hits
1   Link   kvth
DE VERENIGING
De Koninklijke Vereniging is opgericht op 22 december 1914 onder de naam Stamboek voor het Nederlandsche Trekpaard. Daarbij werd nadrukkelijk vermeld dat het een paard was van het Belgische type. Het Stamboek is destijds gevestigd in ´s-Gravenhage en tot het jaar 2001 werd de administratie en de registratie in die plaats uitgevoerd.
418
2   Link   trekpaarden
Welkom op onze website Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland heeft als doelstelling:
Het instandhouden van het werkende trekpaard als een natuurlijke krachtbron in de landbouw op een of meer daartoe nog oorspronkelijk ingerichte landbouwbedrijven, en alle andere gebruiksmogelijkheden, alsmede het instandhouden van werktuigen en vaardigheden die samenhangen met het werken met trekpaarden als een levend cultuur-historisch monument (behoudsfunctie).
Het onder de aandacht brengen van de (cultuur-historische) waarde van trekpaarden in de landbouw en het overdragen van kennis en vaardigheden die samenhangen met het aanwenden van trekpaarden voor landbouwkundige doeleinden (educatieve functie, ook in het kader van ontwikkelingssamenwerking).
Ook de fokkerij is erg belangrijk voor het voortbestaan van het trekpaard
639
3   Link   Koudbloedpaarden startpagina
794
4   Link   swtg
Van harte welkom op de site van stichting Werkend Trekpaard Groningen. Via het keuzemenu aan de linkerkant kunt u de diverse rubrieken bezoeken. Recente wijzigingen worden hieronder weergegeven. Ook worden actuele wetenswaardigheden vermeld op de pagina "Actueel". Als u zelf een leuk onderwerp heeft voor de website nodigen wij u van harte uit. We hebben hiervoor al ruimte gereserveerd. Mail uw idee naar het contactadres vermeld op de contactpagina.
396
5   Link   powerhorsecompetition
Schitterende westrijden met meerdere (Europese) Trekpaardrassen
Zowel Indoor (Winter) als Outdoor (Zomer)
Dressuur, Vaardigheid, Marathon, Trekproeven
Presentatie en Shows
591
6   Link   strao
Het "straô-rieën" was en is een folkloristisch feest dat zijn oorsprong vindt in een ver verleden en dat alleen op Schouwen bekend was. Jonge boeren en knechts reden met hun paard de zee in om de voeten van deze dieren te wassen. Na deze rituele wassing reed men terug naar het dorp om verschillende keren rond het dorp te rijden.
904
7   Link   ringrijden
Een Zeeuwse volkssport
De Zeeuwse Ringrijders Vereniging (ZRV) is het overkoepelend orgaan op Walcheren en in Zuid-Beveland voor het ring- en sjezenrijden. Wilt u meer weten over ring- en sjezenrijden, dan bent u hier op het juiste webadres.
484
8   Link   paardentractie
Moderne paardentractie combineert de oeroude energievorm spierkracht met moderne technieken. Werken met paardentractie is leuk, goed voor lichaam een geest en vooral goed voor het milieu. Kiezen voor moderne paardentractie is geen stap terug in de tijd, maar is juist een forse stap vooruit!
422
9   Link   trekpaardhengsten
trekpaardhengsten.com is ontstaan om de hengsten ook op het snelst groeiende medium te promoten. U vindt hier alle hengsten die goedgekeurd zijn voor het huidig dekseizoen.
441
10   Link   htc-competitie
De Haflinger en Trekpaarden Competite (HTC) is een wedstrijden serie voor Haflingers en Trekpaarden, die elk jaar van oktober t/m maart wordt gehouden in Noord Brabant en Limburg.
752
11   Link   dehistsaert
De Hitsaert, activiteiten met trekpaarden
Wat kunnen wij voor u doen?
Beleef met uw familie, vrienden of collega`s een onvergetelijke dag in de Hoekse Waard door samen een gedeelte van het eiland te verkennen met paarden en boerenwagen, mechelse groentewagen of huifkar, al naar gelang het weer. Onderweg kunt u even uw benen strekken door een wandeling te maken, wat te drinken of te picknicken. Wij kunnen ook voor wat competitie zorgen met boerenspelen zoals: touwtrekken, hoefijzer gooien, zaklopen of met het “vliegend tapijt” een wedstrijd houden. Dit vermaak kunnen wij u ook op Tiengemeten aanbieden, in combinatie met bijvoorbeeld een wandeling door de natuur.
710
12   Link   Zwing-Team
Stichting Zwing-team is een stichting die zich inzet om het Nederlandse trekpaard bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Wij zijn een jong team dat het trekpaard in al zijn opzichten naar voren brengt. Door o.a. met de paarden te fokken om het ras te verbeteren en in stand te houden, maar ook door met de paarden te werken op het land en in het bos.
373
13   Link   Brabantsspan
Hartelijk welkom op de site van 't Brabants Span. Ons team is actief op diverse gebieden binnen de trekpaardenwereld.
Op deze site vind u met name uitgebreide informatie over onze activiteiten.
443
14   Link   shires - gentlegiants
Welkom op de site van onze Shire Dandelion Hector, en het shire ras in het algemeen.
618
15   Link   pfkb
Een van de oudste verenigingen van Etten-Leur is de PFKB, ofwel de Paardenfokvereniging Kring Breda. Het is een vereniging ter bevordering van het fokken van drie rassen, te weten: Trekpaarden, Haflingers en Friezen.
340
16   Link   boomsleper.nl
Het beroep ‘boomsleper’ is een zwaar beroep, de boomslepers zijn het hele jaar door in de bossen te vinden. Nadat de blessers de bomen hebben gemarkeerd worden ze geveld door bosarbeiders.
394